joi, 26 ianuarie 2012

Unirea Principatelor - Hai la Horă-n Galleria

In 24 ianuarie 2012 cu ocazia sărbătoririi Unirii Principatelor din anul 1859 Moodle România și Galleria Arad au organizat evenimenul “Hai la Horă-n Galleria”. Moodle România a fost reprezentată de manager general Adrian Herman, Nicolae Mărgean director proiecte educaționale și Cosmin Herman manager de proiecte, iar din partea Galleria Arad, director Ciprian Neicu


Printre invitații care au răspuns chemării organizatorilor au fost vicepreședintele Consiliului Județean Arad, Adrian Tolea care a avut un cuvănt de deschidere cu privire la importanța evenimentului și a semnificațiilor lui, de asemenea doamna Carmen Ispas, consilier Primăria Arad a transmis un cuvânt din partea domnului Primar Gheorghe Falcă, doamna inspector școlar Simona Stiger a transmis mesajul Inspectoratului Școlar Județean Arad.




Activitățile propuse de organizatori au fost dansuri populare, cântece tradiționale românești, scenete de teatru și poezii. Au participat copiii de la Grădinița “Elefanțelul Alfa” îndrumați de doamna director Surcel Dorina, ansamblul Grupului Școlar de Industrie Alimentară, coordonator prof. Ghinga Olga Iulia, trupa “Teatrul Veșnic Tânăr” coordonați de prof. actor Carmen Blaga, ansamblul de copii din Buteni coordonați de domnul profesor Pavel Mos, ansamblul de copii de la Colegiul Național “Elena Ghiba Birta” din Arad, Școala Generală Vladimirescu îndrumați de doamna director Tomoioagă Daniela, Liga studenților Universității de Vest “Vasile Goldiș” reprezentați de solista Mădălina Motorca, Uniunea Bulgara din Banat Romania cu prezentare de costume populare si obiecte tradiționale . A fost prezentat momentul și din punct de vedere istoric de către domnul prof. dr. Martin Antoniu și domnul muzeograf Virgil Șerban de la Complexul Muzeal Arad.





Doamna Maria Aiftincăi, (foto) poet și colecționar de obiecte tradiționale românești a participat cu un număr impresionant de obiecte aduse din colecția proprie. De asemenea, a bucurat publicul prin cele două piese interpretate.










La eveniment au fost prezenți în jur de 300 de persoane printre care părinți, profesori, colegi ai elevilor și persoane care se aflau în Galleria Arad fiind atrași de jocul și de voia bună inspirată de copiii care performau pe scenă.